Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir Elektrik Santrali DoS Atağından Etkilendi

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir Elektrik Santrali DoS Atağından Etkilendi

Son yıllarda enerji santrallerine olan siber saldırılarda artış gözlemleniyor. 2015 yılının sonunda Ukrayna’yı hedef alarak büyük kaygı yaratmış siber saldırılar dünyada yaygınlaşmaya başladı. Bu çerçevede, uzmanlara göre, benzer bir siber saldırı örneği geçtiğimiz aylarda Amerika’da meydana geldi.

Bradley Barth’ın haberine göre, California’daki bir elektrik santrali de siber saldırıların hedefi oldu. Denial of Service (DoS) adı verilen saldırı, kurumun hizmetlerinde aksamaya sebep oldu. Kaynaklara göre, santral 09:12 ile 18:57 saatleri arasında hizmet veremedi. Öte yandan, Kaliforniya’da birçok ilçede yürütülen faaliyetler sistemin durması sebebiyle kesintiye uğradı.

DoS ataklarının dolaylı olarak amaçları, şirketlerin işlerini aksatmalarına yok açarak onlara olan güvenin sarsılmasına sebep olmak ve müşteri kesintisi sağlamak. Fakat E&E News, bu saldırının böyle bir duruma yol açmadığını açıkladı.

Saldırıdan etkilenilmesinin sebebinin, güncel yazılım kullanılmamasından kaynaklandığı düşünülüyor. Siber güvenlik uzmanları, özellikle enerji sektörünü hedef alan saldırılardan korunmak adına, kritik altyapı tesislerinin savunulmasının öncelikli olması gerektiğini öne sürüyorlar.

Bradley Barth (2019). Denial of service event impacted U.S. power utility last month.